April je mjesec svijesti o autizmu.

Tim povodom EDUS- EDUKACIJA ZA SVE u saradnji sa NGO Marathon Sarajevo  u sklopu trke Nobel Deksalgin 5K Spring Run  se uključuje trčanjem u plavom. Trka će se održati 23. aprila 2017 godine u 10 sati. Za učešće u trci u plavoj majici pod motom „Trčim za nekoga sa autizmom” minimalna početna donacija iznosi 50 KM, od čega će biti osiguran startni broj i plava dri fit majica za trku, dok je preostali iznos direktna podrška radu EDUS-a za djecu u autističnom spektru.

Ideja je da svi ljubitelji trčanja, ali i oni koji  žele da podrže djecu sa autizmom, prikupljaju donacije “prodajom” svojih koraka i kilometara  prijateljima, porodici, rodbini i humanistima, tako što će otkupiti vaše kilometre po simboličnoj cijeni, a u cilju pružanja podrške EDUS-u i djeci u autističnom spektru.

Preko 100 djece i njihovih porodica će Vam biti zahvalni, ne samo na materijalnoj, nego i emotivnoj podršci koja je itekako važna.

Sve što treba da uradite je da se prijavite na edus mail (edus.bih@gmail.com) ili fb page EDUS- EDUKACIJA ZA SVE, uplatite Vašu donaciju direktno u EDUS-u (Terezije 48/lll) ili na EDUS račun sa naznakom Donacija za trku (Raiffeisen bank BiH 1610000089670012).

Preuzimanje startnih brojeva je u BBI Shopping Centru 3. sprat, 22.4. (subota)  od 12:00 do 20:00 h na Marathon Sarajevo štandu na 3. spratu.

Vrijedno je napomenuti da ukoliko niste Plavi trkač, podržite one koji to jesu otkupljujući njihove kilometre i obezbjedite im učešće u trci za djecu .

Ne zaboravite doći sa svojom porodicom, djecom i prijateljima i bodriditi trkače u plavom.

 

PRIJAVA ZA NOBEL DEKSALGIN 5K SPRING RUN

INFO O UTRCI